Arc, és testszobrászat orvosi HIFU készülékkel

Arc, és testszobrászat orvosi-HIFU készülékkel

A bőrünk öregedése során kialakult kedvezőtlen változások lelassítására, a már kialakultak korrigálására hatékonyan alkalmazhatók a professzionális eszközökkel végzett új ORVOSI arc- és testesztétikai beavatkozások.
Ez utóbbiak közül az egyik legmodernebb, leghatékonyabb módszer az ORVOSI Ultimate 3 HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound = magas intenzitású fókuszált ultrahang) készülékkel végzett kezelés. Amerikában ez a plasztikai sebészeti eljárások után a második leggyakrabban alkalmazott arcfiatalító beavatkozás.

Az eljárás lényege

hifuKülönböző kezelőfejekkel a bőr alatt meghatározott mélységekben (1,5-3-4,5mm) a szövetekben egymás felett párhuzamosan elhelyezkedő, hálózatos formájú hőhatásokat (termokoagulációt) hozunk létre.
A hőhatásra létrejövő kollagén kicsapódás (denaturáció) tömörebbé, feszesebbé teszi a bőrt, a felhám alatti rétegek megerősödése miatt a bőr alátámasztás javul, az új kollagén és elasztin termelődés, a sejtosztódás serkentése révén a ráncok feltelődnek. A HIFU kezelés hatására bőrduzzanat (ödéma) keletkezik, mely megfeszíti a bőrt. Az arc emelését a bőralatti kötő- és izomszövet összehúzódása révén éri el. A zsírszövet csökkentésével az arckontúr javulását eredményezi. Összességében természetes liftinghatást ér el, és a bőr „megfiatalodását” okozza.

sncA különböző kezelőfejjel végzett kezelés hatása

1,5 mm-es kezelőfej hatására bőr bőrfelszín megújul (rejuvenáció) , az aknés, tág pórusú bőr állaga javul, a felszínes, kisebb és rövidebb ráncok feltelődnek, eltűnnek.
A 3 mm-es kezelőfej felelős a felső szemhéjemelésért, a homlok feszesítéséért, az orr melletti ránc mélységének csökkentéséért, a nyakbőrt megfeszítéséért.
A 4,5 mm-es kezelőfej a megereszkedett arcbőr, a gravitációs ráncok megemelésére (arcliftingre), az elmosódott arcél korrigálására, és az eredeti arcvonások visszaállítására, a zsírréteg formázására szolgál.

A beavatkozás előtt

A türelmes, teljes körű felvilágosítást adó konzultáció elengedhetetlen. Ennek célja tisztázni a vendég kooperábilitásának mértékét, ismertetni a reálisan várható eredményt, a várható kellemetlenségeket, mellékhatásokat, a kezelés menetét, az ajánlott kiegészítő kezeléseket és a kezelés utáni teendőket.

Amennyiben előzőleg abrázió, hámlasztás, zsírleszívás, plasztikai műtét, injekciós lipolízis, neurotoxin injekció beadás (Botox), fillerek vagy saját zsírfeltöltés, vagy lézeres beavatkozás történt az adott területen – meghatározott időt kell kivárni a HIFU kezelésig.
Ellenjavallt a kezelés aktív bőrelváltozások (gyulladás, aknés bőr, helyi fertőzés, seb, herpesz), neurológiai eltérések (epilepszia, bőrbeidegzési zavar, erős migrén) esetén, illetve, szteroid, immunszupresszív kezelés alatt álló, valamint szisztemás-, krónikus (autoimmun, diabétesz, véralvadási zavarok) betegségben szenvedő és pacemakeres betegeken.

A kezelés előtt egy héten belül TILOS napozni, retinoltartalmú, glikol, szalicil vagy AHA-savas (alpha-hydroxy acid) kozmetikumokat használni, a peelingezés és egyéb kozmetikai kezelés vagy beavatkozás végzése.

A kezelés

A kiváló minőségű készülék, a naprakész tudással, megfelelő gyakorlattal rendelkező szakember a jó eredményhez feltétlenül szükséges, de önmagában ez még nem elég. Elengedhetetlen a kezelésre alkalmas vendég kiválasztása is. Ennek legfontosabb szempontjai a bőr minősége, a lelki állapot (irreális elvárás!, kilátástalan élethelyzet!), a dohányzási, napozási/szoláriumozási szokások, az életkor és a genetikai adottságok.

Ha a vendég bőre relatíve jó állapotban van, akkor a HIFU önmagában is jó eredményt ad.
Idősebb, elvékonyodott, rossz keringésű, dohányos, agyon napoztatott/szoláriumoztatott bőr esetében a kívánt eredmény csak a HIFU-nak az alábbi kezelések valamelyikével történő kombinációjával érhető el.
A rádiófrekvenciás beavatkozás, mely a termokoagulációs pontokat tovább aktivizálja, javítja a folyadéktér ozmózisát és fenntarthatja az ödéma hatás.
Az E-light, vagy karbon-peeling rejuvenációval a hámréteg megvastagítható, tömöttebbé tehető.
Take-ten orvosi izomstimuláció szükséges az arc kellő fokú megemeléséhez az idősebb korban jelentkező úgynevezett „lógó kutya” (arc petyhüdés) esetén.
Egyes esetekben ismételt kezelés válhat szükségessé.

A kezelés kellemetlen, de nem fájdalmas, a mellékhatások ritkán fordulnak elő és azok is enyhék. Szövődmény nincs.

A kezelés után

A beavatkozást követő 2-5 napban kerülni kell az erős hőhatást (forró víz, szauna, izzasztó sporttevékenység, infra-UV hatástól) az érintett területen.
A kezelés utáni egy hétig nem ajánlott a kémiai és mechanikai peeling, az alkoholos tonikot, AHA-t, glikolt, szalicilsavat, retinolt, alkoholtartalmazó és a fehérítő hatású kozmetikumok használata.

Az elért eredmény kiértékelésére és a további kezelések elbírálása ellenőrző vizsgálat javasolt!

Az orvosi-HIFU igen hatékony, modern kezelési módszer. Gondosan kiválasztott vendégen, jó minőségű orvosi géppel, megfelelő szakértelemmel végzett kezeléssel, – esetenként a más beavatkozással kombinálva- tartós, eredményes arc-, testszobrászat végezhető.

Az esetek nagy részében késleltethető – nem ritkán elkerülhető – a plasztikai sebészeti beavatkozás.

A fentiek szellemében a legmodernebb eszközökkel és szaktudással szeretettel várom konzultációra és kezelésre.
Dr. Gáspár Lilla orvos arcesztétikus és HIFU-specialista
bejelentkezés/érdeklődés : +36-30-684-9171

További részletek:

Health&Beauty Center | Facebook
Dr. Gáspár Lilla /Health and Beauty Center /Budaörs

H&B Center