Hajszálér kezelés

A legkorszerűbb termokoagulációs (Viridex RF) készülék mire is jó?

Kezelések

  • Hajszálértágulat (Telangiektáziák)
  • Arcon lévő hajszálértágulat (Rosacea)
  • Érgomolyag (Hemangiómák)
  • Érdaganat (Angiómák)
  • Kötőszöveti daganat (Fibrómák)
  • Ráncok, striák kezelése
  • Szőrtelenítés
Telangiektázia

Telangiektázia

Rosacea

Rosacea

Hemangioma

Hemangioma

Fibroma

Fibroma

A kezelés lényege

A termokoaguláció a hő általi károsítás elvén alapszik, melyet 4 MHz-es modulált rádiófrekvencia hoz létre. A kezelés során igen vékony (0,075 vagy 0,150 mm átmérőjű), speciálisan szigetelt tűvel 2-3 mm-enként végigkezeljük az értágulatot. A hő elpusztítja a kapilláris falát és annak tartalmát is. A kezelt vénafal azonnal összezáródik, a benne levő vér pedig széttöredezik, vagy hirtelen megalvad.

A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak az értágulatra van hatással, de megvédi az azt körülvevő szöveteket. A kezelés így nem jár vérzéssel vagy fájdalommal, maximálisan biztonságos és kockázatmentes.

Mi történik a kezelést követően?

A kezelés után az értágulat helye duzzadt, ödémás és piros lesz. Az értágulat már a kezelés után azonnal eltűnik, a nagyobbak pedig kisebbek lesznek.

Pár órával-egy nappal később az ödéma eltűnik és a beszúrások helyén kisebb, pontszerű varratok keletkeznek, a varratok között az értágulat már nem látható.

1-8 hét alatt ezek a pörkök leválnak, a szúrások helye teljesen begyógyul. Egyes bőrtípusok esetén ritkán fehér, enyhén kiemelkedett pontok jelenhetnek meg a pörkök helyén, melyek 1-3 hónap múlva múlnak el. A kezelésnek semmilyen hosszú távú, maradandó mellékhatása nincs.

Miért jó a vendégnek?

Azonnali és tartós eredményt hoz. A test bármely részén (az érzékeny területeken is), minden bőrtípus esetén alkalmazható. Fájdalommentes, csak enyhe, pici szúró érzés tapasztalható. Nincs vérzés. Nem roncsolja a bőrt. Nem szükséges kompressziós harisnya, azonnal lehet folytatni a napi rutint a kezelés után. Nincs évszaki korlátozás a napsugárzás miatt.

Telangiektáziák és rosacea kezelése

A Viridex biztonságosan és mellékhatások nélkül koagulálja a 0,9 mm átmérőnél kisebb értágulatokat, illetve a hemangiómákat, angiómákat. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Az erek azonnal eltűnnek, a helyükön pedig kis hólyagok, fehér pontok jelennek meg, melyeken aztán pörk képződik. A pörk leválási ideje körülbelül 3-4 hét. Ezután válik láthatóvá, hogy szükséges-e második kezelés a megmaradt értágulat eltüntetésére. Az erek mérete és sűrűsége befolyásolja, hogy szükséges-e második, vagy harmadik kezelés.

Két típusú tű van, melyek közül a „K3i” 0,075 mm átmérőjű vékony tűt az arcra, a 0,3 mm átmérőnél kisebb erekre használható. A 0,150 mm átmérőjű „K6i” vastagabb tűk a törzsön, végtagokon lévő 0,3-0,9 mm átmérőjű, nagyobb érelváltozásokra alkalmazhatóak sikerrel.

Egy alkalommal 80-100 cm hosszú eret, kb. 5-15 perc alatt tudunk kezelni. Amennyiben a beavatkozást megfelelő módon végeztük el, az eredmények biztosak és láthatóak. A kezelés után a vendég azonnal visszatérhet a napi rutinjához.

Ráncok kezelése

A K3i tűvel 2mm mélységben, 2mm-enként egy-egy impulzust kell a bőrbe juttatni. A rádiófrekvenciás hő apró mikrosérüléseket okoz a kollagén rostokban, melyeket a szervezet „kijavít” és új kollagén termelődik. 3-4 hét elteltével láthatóvá válik a ráncok részleges, vagy teljes feltöltődése. Általában több kezelésre van szükség.

H&B Center